Kultakalaliiton ja Tornadojen retki Intianlahdelle

Tiistaina 18.9.2018 suuntasi reipas joukko partiolaisia katseensa kohti Intianlahtea ja lähti Kaija Helteen, SLL Nokia opastuksella kulkemaan tulivuoriperäistä muinaisjoenuomaa.

Metsässä vastaan tuli mitä erilaisimpia kasveja ja sieniä, kasvien tunnistukseen mielenkiintoa toi kääpäbingo, jossa oli mukana erilaisia kasveja ja sieniä. Eräs rohkea partiolainen uskalsi maistaa metsästä löytynyttä kääpää, jonka sittemmin totesi pahanmakuiseksi. Kaija Helteen tiedot yhdistettynä partiolaisten uteliaisuuteen tuotti paljon kysymyksiä ja niihin kattavia vastauksia, joten kasveista ja sienistä tuli retkellä opittua paljon.

Aikamme kuljettuamme metsässä huomasimme, että emme ehtisi ajoissa Intianlahdelle ja takaisin, joten päätimme mennä suoraan lintutornille. Lintutornin korkeimmalta tasanteelta oli komeat näkymät Siuroon. Kolme reipasta partiolaista meni edeltä sytyttämään nuotiota nuotiopaikalle Knuutilan rantaan. Kun loput matkaan lähteneistä saapuivat nuotiopaikalle, alkoi eväiden syönti. Nuotiolla paistui herkullisia makkaroita ja vaahtokarkkeja. Ilta huipentui erään hupsun partiolaisen järveen tippumiseen, jonka nimeä emme voi yksityisyyden vuoksi kertoa. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa. Rauha hänen muistolleen. (Näin ei oikeasti käynyt, mutta halusimme dramaattisemman tarinan retkestä)

Teksti: Jenna, Niida ja Saara, Kultakalaliitto

Kuvat: Vili, Kultakalaliitto