Syysvaellus

Vaelluskohteena oli Kiikoisissa sijaitseva Kuasman Kiäppi. Matkaan lähdimme Kuorsumaanjärven rannalla olevalta uimarannalta. Matkan alku oli soratiellä kävelyä, noin kilometrin päästä pääsimme polulle. Polkua jatkoimme reilun kilometrin ja sen jälkeen oli meidän ensimmäinen ruokailupaikka laavulla.

Salamakäärmeiden edustajina Heidi ja Tomas testaavat ensimmäistä kertaa vaellusretkeilyä. Joutsenten kirkunan säestyksellä kokkaillaan trangialla kanapastaa hienossa syyssäässä.

Kävelimme suon vierestä, peltojen poikki, purojen yli, autotien viertä ja vielä lopuksi polkuja, kunnes saavuimme leiripaikalle. Leiripaikka oli Pappilankalliolla, jossa on nykyään melkoinen monttu louhoksen jäljiltä. Yövyimme puolijoukkueteltassa. Syksyn ensimmäisenä pakkasyönä kaikki olivat vuorollaan kipinässä jotta teltta pysyi lämpimänä. Laavu, jonka tulisialla paistelimme makkaraa, poppareita ja vaahtokarkkeja oli noin viidenkymmenen metrin päässä teltasta. Trangialla teimme melkein kaiken ruuan.

Lauantaina oli sopivan pitkä kävelymatka. Makkara ja vaahtokarkit olivat nuotiolla hyvää. Sää vaihteli oudosti mutta se oli hauskaa. Nyt jännittää, millainen yö on tulossa Tiia ja Jaakko Salamakäärmeistä miettivät illalla.

Sunnuntaina aamupäivällä pakkasimme teltan ja muut kamat auton peräkärryyn, joka oli parinsadan metrin päässä teltasta. Kun olimme pakanneet kamat kasaan niin lähdimme matkaan. Pappilankallion louhoksen toiselta puolelta lähti pieni metsäautotie puiden lomasta. Kuljimme sitä pitkin, kunnes tuli vastaan taukolato. Se ei vaikuttanut hyvältä taukopaikalta, joten päätimme jatkaa matkaan kapenevaa metsäautotietä pitkin, kunnes saavuimme pienelle sahalle. Menimme sen ohi seuraten keltaisia nauhoja, jotka merkkasivat oikeaa polkua.

Sara ja Mikko Ilves-ryhmästä olivat myös ensimmäisellä syysvaelluksellaan. Matka yöpymispaikalle meni hyvin ja joutsenten laulu siivitti matkaa. Iltapalalla lätyt olivat makoisia ja uni maittoi lämpimässä teltassa. Oli mukava herätä auringon paisteessa.

– Tuolla on hyvä taukopaikka, totesi Jarkko. Se oli polunvieressä hyvä sammaleinen paikka, johon paistoi aurinko. Söimme siinä eväitä. kun olimme saaneet eväät syötyä, jatkoimme matkaa. Kun olimme kävelleet noin tunnin, niin saavuimme vähän suuremman joen rantaan, jonka ylitimme siltaa pitkin.  Mehiläisfarmeja näimme myös matkalla ja vilahtipa yhdessä kohtaa metsäkanalintukin, olisiko ollut teeri vai metso, niin nopeasti meni ettei kukaan varmaksi ehtinyt tunnistaa. Viimeiselle tauolle pysähdyimme Kuorsumaanjärven lintutornille, jossa keittelimme lounasta. Vaelluksella käveltiin yhteensä noin 13 km.